Безвреден печат на бебешки и детски бодита, тениски и др.!

През последните години изключително много се говори и обсъжда темата, дали аксесоарите за бебета и възрастни са безвредни. Несъмнено този въпрос се отнася в най-голяма степен до печат бебешки и детски бодита и тениски с печат. Ние в Дринкозавар предлагаме повече от 8 години безвреден печат на всички текстилни артикули. Основно този проблем засяга стоките произведени в Китай, където контролът е значително занижен за сметка накачеството.

Но, как да се ориентираме, дали печатът е безвреден за бебешки бодита?

Ако поръчвате боди/тениска от сайт за тениски по поръчка е добре да се информирате с какви мастила работят и дали притежават сертификати за безопасност при употреба от деца.

Освен мастилата, оптимизатора (грунда), с който се третират тениските, също е необходимо да притежава подобни сертификати.

Мастилата и оптимизаторите, които ползваме в магазин за тениски Дринкозавар, са безопасни за печат на бебешки бодита и притежават необходимите сертификати за безопасност при употреба от деца под 12г :


CPSIA

Consumer Product Safety Improvement Act (CPSIA):

„CPSIA сертифициране означава издаване на писмен сертификат за продукти за деца, в който производителят, вносителят или частният производител удостоверяват, че продуктът отговаря на всички приложими правила за безопасност на продуктите за деца.“

 


RoHS

Restriction of Hazardous Substances Directive:

Сертификата RoHS гарантира, че продуктите на производителя не превишават допустимите граници за веществата, забранени съгласно RoHS.“

Независимо, дали материалите притежават сертификати за безопасност, ние от Дринкозавър препоръчваме винаги новите дрехи да се перат преди употреба! 

0 0 votes
Article Rating
Сподели:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments