Дизайнер за щампи на Дринкозавър

След дълго проучване, разработване и усъвършенстване, дизайнера за щампи на drinkozavar.com вече е факт! Не пиша готов. С цел подобряване на потребителското изживяване при работа с дизайнера за щампи ние от екипа на магазин Дринкозавър постоянно го обновяваме.

В тази статия ще разгледаме всички възможности на инструмента.


раздел „Продукти“

Смяна на продукт

Първото нещо, което трябва да направите, е да добавите продукт за щамповане – тениска, суитчер, сувенир или друго. При стартиране на дизайнера се зарежда стандартна мъжка тениска S размер. Може да я смените с желания от вас продукт, чрез бутона „Смени“ (2).
Не забравяйте да промените размера, по подразбиране, на трикото с желания от вас размер.

Печат на една и съща щампа на различни цветове и размери

Ако искате щампата да бъде отпечатана на повече от един размер и цвят от избрания продукт е необходимо:

– да направите дизайна на щампата,

– след което да добавите цветовете и размерите.

Добавяне на продукт

Можете също да добавите и повече от един продукт с различни щампи или с една и съща.
За да добавите допълнителни продукти е необходимо да натиснете на бутона „Добави нов продукт“ (1). С двойно кликване на левия бутон на мишката ще го добавите към общата поръчка и може да си направите дизайн и за него.
В случай, че желаете една и съща щампа да бъде отпечатана на няколко различни продукта, трябва да я позиционирате на всеки продукт поотделно.


раздел „Сложи картинка“

След като сте избрали на какво ще се отпечатва щампата е време да я създадете.

От раздела „Сложи картинка“ можете да добавите едно или повече изображения, които да композирате в цялостен дизайн за щампа.

Сложи своя картинка

За да поставите снимка или картинка от вашия компютър може да я завлачите в полето с пунктир в горната част на раздела (1) или да натиснете бутона качи файл и да посочите желаната снимка от компютъра си.
Когато снимката е качена я посочете с ляв бутон от мишката и тя ще се позиционира на продукта. След това от контролите в четирите ѝ ъгъла можете да я местите, завъртате (4.1), увеличавате или намалявате (4.3). Ако прецените, че искате да смените картинката можете да я изтриете (4.2).

Поставяне на щампа от нашия каталог

Полетата „Добави елемент“ и „Добави готови модели“ (2) съдържат предварително подготвени от нас щампи и елементи. Имате възможност да комбинирате с текст или ваша картинка, или директно да поръчате.

Подравняване

За да подравните щампата по печатаемото поле е небходимо да натиснете един от двата бутона за подравняване (3.2) в менюто „Настройки на елемента“ (3).

Добавяне на текст към дизайн

За да добавите текст към щампата може да натиснете на раздела „Добави текст“ и да довършите своя дизайн.


Раздел „Добави текст“

Първото нещо, което трябва да направите е да добавите текста :), това става в полето за добавяне на текст (1). Полето за текст приема нови абзаци/редове, така че не е необходимо да добавяте всеки един ред поотделно.

След като сте готови с писането на текста, натиснете бутона „Добави текст“ (1.1). Така ще бъде добавен текста към дизайна на щампата. От полето „Настройки на текста“ (2) можете да изберете подходящите шрифт, цвят и размер за текста. Размерът бихте могли да контролирате и от контрола за размер директно на полето с дизайна.
Имайте предвид, че когато кликнете на обект от дизайн полето, в ляво, настройките се сменят с тези на отбелязания обект.

Допълнителни настройки

В полето „Допълнителни настройки“ присъстват някои от стандартните настройки за текст като удебеляване на текста, подравняване на абзац, разстояние между редовете но има и някои допълнителни инструмента като ориентация и текст по крива.

Хоризонтална или вертикална ориентация на текста

За да смените ориентацията на текста от стандартен хоризонтален на вертикален трябва да натиснете върху стрелката сочеща надолу, намираща се в групата „Ориентация“ (3.1).

Текст по крива

Поставянето на текст по крива ще направи дизайна на щампата още по интересен и раздвижен. За да направите текст по крива е необходимо първо да активирате опцията от полето „Текст по крива“ (4). След това можете да определите вида на арката, дали да е изпъкнала или вдлъбната (4.1) и степента на извивката от следващото поле (4.2).

Тениски за отбор

Тук сме добавили и още една интересна опция, а именно „Тениски за отбор“ (7). От тук можете да поръчате серия от тениски с няколко променливи, но с един и същ дизайн. Серията не е задължително да е само за отбор, това може да са тениски за фирмено парти с различни имена, облекло за ергенско или моминско парти и т.н.
Тази възможност ще ви демонстрирам в следващата статия „Тениски за отбор или парти“.

За сега ви пожелавам приятна и весела работа с нашия дизайнер на щампи. Не се притеснявайте да освободите твореца в себе си.

„Всеки човек е творец, по свой собствен начин“

Сподели:

Остави коментар

avatar