6 съвета за създаване на страхотна тениска

1. Избери послание.

Помислете за какво създавате тениска:
– Ако това е марка за вашата компания или клиент, уверете се, че вашето лого, лозунг и съобщение ще се виждат ясно.
– Ако създавате модни тениски, възползвайте се от възможността да играете с шрифтове, цветове и дизайни. Съобразете се с модните тенденции в момента.
Хората не трябва да гледат тениската повече от няколко секунди, за да разберат вашето послание!

2. Аудитория

Определете към кой е насочен дизайнът, за да може да пренесете максимално добре посланието.

1. Фирмени тениски: Изследвайте стиловете в дизайна за сферата на дейност на фирмата. Какви са цветовете и изображенията, които се свързват с дадената дейност. Главният акцент е на самата фирма/лого.

2. Когато ще продавате тениски: Добре е да се съобразите с модните тенденции, за да имат успех вашите дизайни.

3. Тениска за лична употреба: Дори, когато правите тениска за себе си е добре тя да казва нещо – дали е сериозно или някаква шега.

И в трите случая едно от най-важните неща е ПРОУЧВАНЕТО.

3. Изберете визуална концепция

Възможностите са почти безкрайни, що се отнася до дизайна на тениската. Типография, стил на илюстрация, плат и цвят трябва да се съчетаят, за да създадат ясен и стилен дизайн. Няколко неща, които трябва да се имат предвид: светлите лозунги обикновено се открояват най-добре върху тъмните тъкани и обратно. Serif или курсивните шрифтове придават класическо усещане, докато sans serif или печатни букви са по-съвременни. Големите илюстрации работят най-добре върху тениските от чист памук, които няма да се разтегнат и изкривят, когато се носят по тялото.
В секцията „Добави текст“ в нашия дизайн инструмент сме Ви предоставили голям пакет кирилизирани шрифтове, които можете да използвате в дизайните си.

4. Прецизирайте идеята си

Започнете да скицирате идеята си или потърсете в мрежата вдъхновение, в нашия каталог, deviantArt, Pinterest или другаде.
Не се ограничавайте само с един вариант, направете няколко. Направете си почивка от няколко дни, след което се върнете и преразгледайте вариантите. Отделете по-добрите варианти и поработете върху тях, след което отново си направете кратка почивка. И така докато не успеете да отделите най-добрия дизайн.

5. Изберете тениска

Докато изграждате дизайна си е добре да подберете и тениската, на която ще бъде отпечатан. По този начин ще може да постигнете максимална хармония между дизайна на щампата и самата тениска. Поставете щампата върху тениската, за да видите как би изглеждала след отпечатване. Ако не ви се използва специализиран софтуер за тази цел, може да се възползвате от нашия инструмент за дизайн на тениски „Направи си тениска“.

6. Някои от често срещаните грешки в дизайна

 1. Твърде много шрифтове.
  Има случаи, в които се получава добре, но като цяло употребата на прекалено много шрифтове претоварва визията и предизвиква негативен ефект.
 2. Силно подобни шрифтове.
  Не е добра идея да използвате шрифтове с малки разлики. В повечето случаи този ефект стои като грешка или недоглеждане от страна на дизайнера.
 3. Непропорционално оразмеряване.
  Избягвайте да променяте съотношението на страните, независимо дали е текст или картинка.
 4. Тъмни обекти на тъмен текстил
  Добре е в дизайните Ви да има добър контраст между елементите и фона.
 5. Прекалено голяма или малка щампа
  И в двата случая не е добре :). Опитайте се да постигнете баланс между големината на щампата и тениската.
0 0 votes
Article Rating
Сподели:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments