Тениски от органичен памук от STANLEY/STELLA

Възможно ли е съчетанието между комфорт, издръжливост, качество / екология, устойчивост, социална отговорност? Kомбинацията от всички тези характеристики е основният фокус при производството на текстила на белгийската компания за тениски Stanley/Stella.

За компанията

STANLEY/STELLA е белгийска компания, създадена през 2012г., която успява да намери своето място сред „столетниците“ в текстилната индустрия, следвайки основните ценности заложени още от създаването й.

Ценности

От самото създаване STANLEY/STELLA се насочват към създаването на автентични и екологични дрехи, с които всеки клиент да се гордее. Успяват успешно да съчетаят комфорт, издръжливост, качество и екология, устойчивост, социална отговорност, като по този начин отговарят напълно на нарастващите изисквания на потребителите по отношение на опазване на околната среда.

Продукти

Продуктите, които предлагат са разработени във варианти за мъже, жени и деца, съобразени с модните тенденции, както по отношение на модели и кройки, така и по отношение на цветове и материи.

Продуктите, които магазин Дринкозавър предлага на STANLEY/STELLA може да разгледате тук!

Предлагаме богат асортимент от тениски от органичен памук.

Материи

Материите, които използват за производство на продуктите са:

  • Органичен памук
  • Tencel® материи
  • Рециклиран полиестер

Органичен памук

Основният материал, от който се произвеждат продуктите е 100% органичен памук (сертифициран от GOTS), който се доставя от Индия, преработва и завършва в няколко фабрики в Бангладеш. За разлика от стандартния памук, органичният се добива от растения, които не са генетично модифицирани и се отглеждат без употрбата на химични пестициди. Ползата от отглеждане на органичен памук е както за почвата, растителността и околната среда, но и за фермерите, които я отглеждат и преработват. В резултат материите, изработени от органичен памук са значително по-приятни на допир и безвредни дори за най-нежната детска кожа.

Освен, че са изключително приятни на допир, тениските от органичен памук са много подходящ избор за директен дигитален печат!

Tencel® материи

Материите с марка Tencel® са лиосел и модал, които се добиват от дървесината на различни видове дървета, като евкалиптови например. Това, което прави материята и крайния продукт различен от други материи е мекотата, високата абсорбация на влага и свойството да задържа топлина. Тъй като се добива от естествени източници материята е подходяща и за най-чувствителната кожа.

Рециклиран полиестер

От 2018г. STANLEY/STELLA използват само 100% рециклиран полиестер

Тъй като използването на определени количества полиестер при изработката на някои текстилни продукти (суитчери например) е необходима, за тази цел STANLEY/STELLA залагат на употребата на рециклиран полиестер.

За разлика от стандартния полиестер, рециклираният се добива чрез преработка на пластмасови отпадъци. Крайният продукт, освен, че е изработен от рециклиран отпадък, самият той може да се рециклира. Характеристиките на добития материал са значително по-добри от тези на стандартния полиестер и не отстъпват по качество на естествените материи.

Ако търсите продукти, отличаващи се с високо качество, модерна визия, изработени с мисъл за природата, Stanley/Stella е Вашата марка!

Повече за новите колекции и всички продукти на бранда, може да разгледате на сайта на Stanley/Stella!

5 1 vote
Article Rating
Сподели:
Абонирай се
Известие за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments